Nevezzük el Karácsonyváró fánknak :-)

Receptet még nem osztottam meg itt, de annyira jó dolgot sütöttem tegnap vacsorára, hogy muszáj eldicsekednem vele. Figyelem Anyukák!!! 2 perc az egész, és úgy eszi a legfinnyásabb gyerek is, mint a rozsda! :-)

Hozzávalók:

A fánkhoz:
  • 5-6 szem burgonya
  • 1 tojás
  • kevés teavaj
  • liszt
  • olaj a sütéshez
A feltéthez:
  • 15 dkg túró
  • 1 kis doboz vaníliás joghurt
  • 1 vaníliacukor
  • reszelt citromhéj
  • aki édesebben szereti, tehet még bele egy kis porcukrot is
  • eperlekvár
Elkészítés:
A borgonyát megpucoljuk, enyhén sós vízben megfőzzük, összetörjük egy kis vajjal, félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, kap egy tojást illetve annyi lisztet, amennyit "felvesz". A tésztából vizes kézzel golyókat állítunk elő, szétnyomjuk, s az így keletkezett kis fánkocskákat forró olajban kisütjük.
A túrókrémet én botmixerrel készítettem el. Kb. 15 dkg túrót összemixeljük a joghurttal, cukrokkal, citromhéjjal. Majdnem sikerült elérni vele a bolti túrókrém ízvilágát, de azért mégsem lett olyan. (Ez olyan dolog, mint a TúróRudi receptje, sosem fogod tudni megfejteni, mert csakis a piros pöttyös az igazi! Rudiban is!!! :-D)
A túrókrém került a fánk tetejére, s ha már úgyis közeleg a Karácsony: megöntöttem egy kis eperlekvárral, hogy kicsit ünnepélyesebben nézzen ki.
Nem vagyok egy nagy gasztrofotós, meg amúgy fotós sem vagyok, így ilyen képeket sikerült róla készítenem. Innen nézve a ronda és finom tipikus esetéről beszélhetünk. :-)

Megjegyzések